MEDIJSKO PREDSTAVLJANJE PROGRAMA MANIFESTACIJE JESEN U ZAGORJU - BRANJE GROJZDJA, PREGRADA 2017

Danas je u Gradskoj kavani u Pregradi za medije održano predstavljanje programa manifestacije Branje grojzdja, koja ove godine bilježi 47. obljetnicu, a obilježit će je 50 raznolikih događaja.

„Branje grojzdja“ je lokalno-tradicijska manifestacija kojoj je osnovna namjera njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa, te prikazati tradicijsku kulturu našeg kraja. Svaku godinu manifestacija je popraćena bogatim gospodarskim, edukativnim, turističkim, zabavnim, etno-gastronomskim, kulturnim i sportskim sadržajem te ima izuzetno visoku posjećenost. Manifestacija će svoj program prezentirati od 16. do 24. rujna.

Program manifestacije predstavili su: gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, koji je najavio novitet: otvorenje manifestacije u vinogradu Vinarije Zdolc, 10 sportskih događanja i 15 koncerata; gospođa Slavica Vidaček, predsjednica KUD-a Pregrada, koja je s radošću predstavila bogat i šarolik kulturni program sa 10 događanja među kojima je istaknula tradicionalnu povorku beračica i berača te Festival vinskih popevki i napitnica;   dok je voditeljica turističkog ureda, Karolina Hostić, predstavila 10 dječjih događaja te najavila eno-gastronomske, iz kojih je istaknula degustaciju vina i  tradicijski sajam te uputila poziv svim željnima dobrih sadržaja da posjete Pregradu u vrijeme trajanja manifestacije. Predstavljanju su nazočili i Ernest Svažić, predsjednik novoosnovane Turističke zajednice područja Srce Zagorja i Gordana Križanec – Ružić, zamjenica gradonačelnika Vešligaja.