Milena Kostanjšek apsolutna pobjednica Vinskih popevki i napitnica

U sklopu 49. manifestacije „Branje grojzdja u Pregradi“ održano je treće izdanje festivala „Vinskih popevki i napitnica“ u organiziciji KUD-a Pregrada. Festival je bio natjecateljskog karaktera, a izvodile su se nove i već izvođene skladbe, u njihovim originalnim izvedbama ili u novim obradama. Izvođače je pratio stručni ocjenjivački sud, u sastavu prof. Bojan Pogrmilović, pjevač opernog zbora HNK Mario Bokun i prof. Ivica Geček.

U kategoriji već izvođenih skladbi prvo mjesto osvojio je ŽZ KUD-a Sloboda iz Oroslavja za skladbu Pet je kumi. Drugo mjesto dobio je ŽVS KUD-a Pregrada za pjesmu Kad s istoka sunce zagrije, a treći je bio Zlatko Deveničar sa skladbom  Mele sem si popil. Posebnu nagradu žirija za obradu već izvođene skladbe dobio je Adam Mokos Pazman za obradu skladbe Pet je kumi.

U kategoriji novih skladbi najbolja je bila Milena Kostanjšek s pjesmom Dedek pri kleti, koja je dobila i posebnu nagradu žirija za tekst- nove skladbe i za najbolju izvedbu. Druga je bila Udruga Madalenić s pjesmom Oj, ti kapljica, dok je treći bio Igor Baksa sa skladbom Zvezdica.

Prema glasovima publike najbolja je bila skladba Pet je kumi ŽZ KUD-a Sloboda iz Oroslavja. Drugo mjesto osvojila je Milena Kostanjšek, dok je treću nagradu publike dobio KUD Rikard Jorgovanić za skladbu Tancaj, tancaj.

Među brojnim gostima na koncertu bili su zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, gradonačelnici i načelnici s područja KZŽ te dopredsjednica Saveza Društava „Naša djeca“ Sonja Borovčak, a svima okupljenima dobrodošlicu je poželio gradonačelnik Marko Vešligaj.