Mreža udruga Zagor poziva: do 27. studenog šaljite fotografije volonterskih aktivnosti s područja KZŽ

Mreža udruga Zagor organizira u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine izložbu fotografija volonterskih aktivnosti povodom Međunarodnog dana volontera.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani da pošalju fotografije koje prikazuju konkretne lokalne volonterske aktivnosti/akcije koje su se odvijale na području Krapinsko-zagorske županije u 2019. godini. Cilj poziva je promocija volonterstva na lokalnoj razini te njegovo vrednovanje kao društveno korisne aktivnosti kako za pojedinca, tako i za cijelu zajednicu.

Način prijave:
1. Svi zainteresirani mogu poslati najviše 3 fotografije koje prikazuju volontersku aktivnost/akciju.
2. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku u visokoj rezoluciji.
3. Uz svaku fotografiju treba poslati kratki opis aktivnosti/akcije, ime i prezime autora i ime organizacije/ustanove/institucije.
4. Dostavom fotografija, prijavitelj/ica potvrđuje da posjeduje suglasnost za objavljivanje, te garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.
5. Dostavljeni podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne Novine broj 42/2018) i koristi isključivo u svrhe obilježavanja Međunarodnog dana volontera i neće se koristiti u druge svrhe. Organizator događaja dužan je prijavitelju/ici pružiti sve potrebne informacije sukladno članku 15. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka). Dostavom podataka prijavitelj/ica jamči istinitost podataka te svoju privolu davanja podataka u navedene svrhe.
6. Fotografije se šalju putem elektroničke pošte na volontirajmo@zagor.info u razdoblju od 6. do 27. studenog 2019. godine.
7. Po isteku roka za prijavu odabrat će se fotografije (fotografije iz kojih je vidljiva određena volonterska aktivnost/akcija) koje će biti izložene u prostoru Centra za mlade KZŽ (Trg svete Jelene 6, Zabok) povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca. Odabir fotografija izvršit će stručni žiri. Po završetku izložbe fotografije će biti postavljene na različitim mjestima (organizacijama, ustanovama, institucijama) s ciljem promoviranja volonterstva u zajednici. Prijavom na ovaj poziv svi prijavitelji/ce se slažu da će se njihove fotografije javno objavljuju uz navođenje autora/ice odnosno vlasnika/ce fotografije.
8. Ukoliko dostavljene fotografije ne ispunjavanju zadane kriterije, neće biti uzete u obzir.

Izložba se organizira u sklopu projekta „#zavolontirAJMOse“, koji se provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić, Osnovnom školom Ante Kovačića Zlatar, Osnovnom školom Franje Horvata Kiša Lobor, te Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prilozi