Mreža udruga Zagor poziva vas na dostavu fotografija volonterskih aktivnosti

U svrhu promocije volonterstva u ruralnom području 28. studenoga 2018. Mreža udruga Zagor organizira izložbu fotografija volonterskih aktivnosti koja je dio konferencije „VolontirAJMO!“. Izložbom će se ujedno obilježiti i Međunarodni dan volontera, koji se svake godine obilježava 5. prosinca.

Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju fotografije koje prikazuju konkretne lokalne volonterske aktivnosti/akcije koje su se odvijale na području Krapinsko-zagorske županije u 2018. godini. Cilj poziva je promocija volonterstva u ruralnom području te njegovo vrednovanje kao društveno korisne aktivnosti kako za pojedinca, tako i za cijelu zajednicu.

Način prijave:

1. Svaki organizator volontiranja može poslati najviše tri fotografije koje prikazuju volontersku aktivnost/akciju.

2. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku u visokoj rezoluciji.

3. Uz svaku fotografiju treba poslati kratki opis aktivnosti/akcije, ime i prezime autora i ime organizacije/ustanove/institucije.

4. Dostavom fotografija, prijavitelj/ica potvrđuje da posjeduje suglasnost za objavljivanje, te garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade. 

5. Dostavljeni podaci prikupljaju se u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne Novine broj 42/2018) i koristi isključivo u svrhe obilježavanja Međunarodnog dana volontera i neće se koristiti u druge svrhe. Organizator događaja dužan je prijavitelju/ici pružiti sve potrebne informacije sukladno članku 15. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka). Dostavom podataka prijavitelj/ica jamči istinitost podataka te svoju privolu davanja podataka u navedene svrhe.

6. Fotografije se šalju putem elektroničke pošte na volontirajmo@zagor.info u razdoblju od

29. listopada do 16. studenoga 2018. godine.

7. Po isteku roka za prijavu odabrat će se fotografije (fotografije iz kojih je vidljiva određena volonterska aktivnost/akcija) koje će biti izložene u prostoru Centra za mlade KZŽ (Trg svete Jelene 6, Zabok) povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 28. studenog, a koji se obilježava u sklopu konferencije „VolontirAJMO!“. Odabir fotografija izvršit će žiri čiji članovi/ce dolaze iz partnerskih organizacija uključenih u ovaj projekt. Po završetku izložbe iste će biti postavljene na različitim mjestima (organizacijama, ustanovama, institucijama) s ciljem promoviranja volonterstva u zajednici. Prijavom na ovaj poziv svi prijavitelji/ce se slažu da će se njihove fotografije javno objavljuju uz navođenje autora/ice odnosno vlasnika/ce fotografije.

8. Ukoliko dostavljene fotografije ne ispunjavanju zadane kriterije iste neće biti uzete u obzir.

Izložba se organizira u okviru provedbe volonterskog programa Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla koji je osmišljen kroz projekt „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“. Jedan od ciljeva volonterskog programa LAG-a Zagorje-Sutla je senzibilizacija lokalne zajednice za razumijevanje volonterstva kao resursa u razvoju ruralnog područja te se u tu svrhu organizira konferencija “VolontirAJMO!” na kojoj će biti prikazani primjeri dobrih praksi promicanja volonterstva u lokalnim zajednicama u ruralnom području. 

Projekt „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom.  Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i Ureda za udruge vlade Republike Hrvatske. Više informacija o projektu: http://www.zagor.info/projekt/volontirajmo-jacanje-kapaciteta-lokalnih-z...