Na 22. sjednici Gradskog vijeća usvojen Proračun za 2020. godinu

Objavljeno Pon, 16/12/2019 - 09:05
Datum

Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Pregrade, posljednjoj u 2019. godini, održanoj 13. prosinca u Gradskoj vijećnici, najvažnija točka opsežnog dnevnog reda bilo je izglasavanje Proračuna za 2020. godinu. S ove sjednice izostalo je pet vijećnika pa je, nakon rasprave, najvažniji gradski financijski dokument izglasan s devet ruku za i jednog suzdržanog. Tako proračun Grada Pregrade i proračunskih korisnika DV Naša radost, Gradske knjižnice i Muzeja Zlatko Dragutin Tudjina za narednu godinu iznosi 38,98 milijuna kuna.

Obrazloženje ovakvog proračuna dao je gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je ukratko istaknuo i njegove najvažnije stavke, kapitalne projekte koji će se realizirati u budućem razdoblju.

 „Ulagat će se u svim mjesnim odborima i kroz ovaj proračun pokazujemo da brinemo o svim naseljima. Tako nas u sljedećoj godini očekuju brojni projekti od kojih su neki već u tijeku, kao što je uređenje šumske ceste i uređenje Poduzetničke zone. Nastavlja se uređenje kino dvorane, planirana je izgradnja teniskih terena, ali i veliki projekt izgradnje eko bazena. Za mjesne odbore predviđena je mjera za brdsko-planinska područja koja će se prvenstveno odnositi na infrastrukturu, a novost je i da se više neće plaćati prijevoz kamenog materijala do stambenih objekata. Nastavljamo s unapređenjem razvoja turizma, planirana je izrada projektne dokumentacije za uređenje kuće Janka Leskovara, zamjena krovišta na zgradi pošte Vinagora te izgradnja dječjih igrališta u Pregradi i Gorjakovu. Vjerujem da ćemo sve planiramo i uspješno realizirati“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Prije izglasavanja Proračuna za 2020. godinu, usvojene su i II. Izmjene Proračuna za 2019. godinu, prema kojima on iznosi 33,18 milijuna kuna. Nakon izglasavanja gradskog proračuna na red su došli i svi vezani programi.

Na dnevnom redu bilo je i donošenje Godišnjeg plana davanja koncesije na području Grada Pregrade za 2020.godinu, donošenje Odluke o prihvaćanju Godišnje analize stanja sustava civilne zaštite na području grada Pregrade za 2019. godinu i Odluke o prihvaćanju Godišnjeg  plana razvoja sustava civilne zaštite na području grada Pregrade u 2020. godinu, donošenje Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Grada Pregrade namijenjenih financiranju političkih stranaka Gradskog vijeća Grada Pregrade u 2020. godini, donošenje Odluke o izgledu službene odore te izgledu i sadržaju službene iskaznice komunalnog redara, kao i donošenje Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika.

Gradski vijećnici i vijećnice donijeli su i Odluku o imenovanju članova Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, Plan djelovanja Grada Pregrade u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu i Zaključak o prihvaćanju Izvkešća o provedbi Strateškog plana gospodarskog razvoja Grada Pregrade. Usvojen je Godišnji plan i program rada DV Naša radost za 2019./2020. odgojno-obrazovnu godinu, kao i Program rada i Financijski plan gradskog Savjeta mladih za 2020. godinu. Među važnijim odlukama svakako treba istaknuti i onu o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi – Dječje igralište Kuna-park te je donesena nova Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Pregrade.

Odluke i Zaključke s 14. sjednice Gradskog vijeća možete vidjeti na linku ovdje.

 

Novosti

Brzi pristup