Na inicijativu mještana obnovljeno raspelo u Cigrovcu

Godinu dana nakon svečanog otvaranja igrališta i društvenog prostora, MO Cigrovec ponovno je 29. travnja 2018. organizirao događaje koji su okupili mještane i brojne goste.

Glavni povod bio je blagoslov novoobnovljenog raspela kod okretišta autobusa "Jakoplići" u donjem Cigrovcu. Mjesni odbor je na inicijativu nekoliko mještana tog dijela Cigrovca organizirao potpunu obnovu raspela nakon što su od zadnje restauracije prošle 42 godine. Važno je spomenuti da prvo raspelo na tom mjestu datira još iz davne 1936. godine pa je ono postalo dio povijesti samog naselja.

Blagoslov je predvodio pregradski župnik vlč. Ivan Mikec, uz nazočnost brojnih mještana Cigrovca i gostiju, među kojima se posebno ističu oni koji svoje korijene vuku upravo iz ovog mjesta. Upravo su ti mještani i gosti-donatori svojim prilozima i dobrovoljnim radom omogućili da se sama obnova uspješno izvede pa im se MO kao organizator svima zahvaljuje. Nakon blagoslova, organizirano je prigodno druženje uz okrjepu i zabavni program u društvenom prostoru i na igralištu kod Strabića, kojemu su se pridružili i gradski uzvanici te brojni drugi gosti i donatori koji su još prethodnih godina pomagali sve akcije mjesnog odbora. Naime, i ove godine uređivan je sam društveni prostor-kućica u kojoj je uređen pod te postavljeni novi stolovi i klupe koje su napravljene iz donirane drvene građe. Time je prostor priveden potpunoj svrsi.

Zahvaljujući lijepom vremenu, prigodni program i druženje potrajalo je čitavo poslijepodne i večer.