Obilježen Dan Krapinsko-zagorske županije

Dan Krapinsko-zagorske županije svečano je proslavljen 22. travnja 2016. Obilježavanje je počelo u 11:30 sati svetom misom u crkvi Navještenja BDM u Klanjcu koju je predvodio fra Franjo Jesenović, a nakon mise uzvanici su se uputili u Veliku dvoranu Grada Klanjca, gdje je održana svečana sjednica Županijske skupštine u sklopu koje su podijeljena ovogodišnja Županijska priznanja.
Svečanu je sjednicu otvorila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki koja je na samom početku stihovima popevke "Dobro mi došel prijatel" sve prisutne podsjetila na Krapinski festival i sav rad dobitnika ovogodišnjeg županijskog priznanja za životno djelo Viktora Crneka. Predsjednica Skupštine se u svom obraćanju osvrnula na brojne provedene projekte u povijesti naše Županije. "Dvadeset i tri godine dovoljno je vremena za ocjenu rada, a Krapinsko-zagorska županija je primjer da je hrvatski model lokalne samouprave dobar,  da znamo i možemo biti motor razvoja.", rekla je Hubicki  i potom spomenula brojne projekte koje je Županija od svojeg osnivanja 1993. godine poduzela na području gospodarstva, poljoprivrede, zdravstva, školstva i drugim područjima života u koje se svojom potporom aktivno uključuje.
Župan Željko Kolar u svom je obraćanju rekao kako je broj nezaposlenih smanjen na razinu na kojoj je bio 2009. te da u zadnje dvije godine broj novozaposlenih u Krapinsko-zagorskoj županiji raste stopom od 3,6 posto, što je najviše u Hrvatskoj. Župan je također istaknuo veliku ulogu bivšeg ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića u razvoju koji je obilježio protekle tri godine u Zagorju, a također je dodao da se pred usvajanjem nalazi Masterplan turizma kojim se naša turistička destinacija "Zagorje, Bajka na dlanu" planira učvrstiti kao vodeća u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Na svečanoj sjednici Županijske skupštine i  ove su godine uručena županijska priznanja zaslužnim tvrtkama, udrugama i pojedincima. Tako su Županijske povelje dobili Mira Pižir, začetnica i organizatorica Recitala ljubavne poezije "Željka Boc", novinar te kulturni i sportski djelatnik Ivo Šućur, Udruga distrofičara Krapina, Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun, Zagorska 103. brigada Hrvatske vojske, Ženski nogometni klub Pregrada, poduzeće Kostel promet iz Pregrade, tvrtka AquafilCRO iz Oroslavja i tvrtka Štefan d.o.o. iz Kumrovca. 
Posebne čestike za dobivene povelje upućujemo Ženskom nogometnom klubu i poduzeću Kostel promet. 
Plakete Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu primili su Radio Kaj te Hrvatski savez informatičara za program Zimske škole informatike. Plakete Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljene su Udruzi Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom te Udruzi mladih Feniks, dok je plaketa za životno djelo ove godine pripala Viktoru Crneku.
U programu su nastupili Branko Greblički Ventek i Vinski brati te Lucija Jelušić. Nakon svečane sjednice delegacije Krapinsko -zagorske županije i braniteljskih udruga položili su vijenac i zapalili svijeće kraj spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku.