Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske u Hotelu Terme Jezerčica održana je svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije.

Nakon prigodnog govora načelnika Stožera Anđelka Fereka Jambreka koji je istaknuo kako je vidljivo da su operativne snage civilne zaštite u našoj županiji spremne djelovati u svim situacijama, o provedenim aktivnostima u protekloj godini govorili su predstavnici Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Krapina i Županijskog centra 112, Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Krapina, Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izrazio je iznimno zadovoljstvo radom, stručnošću i motiviranošću službi koje djeluju unutar Stožera te istaknuo kako županija ulaže milijun i pol do dva milijuna kuna godišnje za kupnju nove opreme za sve službe, osim policije i Centra 112, dok su za hitnu medicinsku pomoć namijenjena posebna ulaganja u opremu.

Osim župana, svečanosti je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, saborska zastupnica Marija Puh te gradonačelnici i načelnici, kao i zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, koja je ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Pregrade.

Stožer civilne zaštite Grada Pregrade stručno je, operativno i koordinativno tijelo za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama. Ima 12 članova, a konstituiran je 7. prosinca 2017.

Grad Pregrada svim pripadnicima snaga civilne zaštite čestita njihov dan i zahvaljuje im na trudu, radu i vremenu koji ulažu za dobrobit našeg kraja.