Odobreno sufinanciranje projekta izrade prostornog plana nove generacije grada Pregrade

Objavljeno Pon, 25/03/2024 - 09:03
dsfcv

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za provedbu projekta Izrade prostornog plana nove generacije Grada Pregrade. Gradu pregradi dodijeljen je iznos od 30.000,00 eura iz Mehanizma za oporavak i otpornost u sklopu otvorenog postupka Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 31.875,00 eura, a uz navedeno sufinanciranje Grad Pregrada osigurao je ostatak sredstva za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta je izmjena planskih postavki sukladno potrebama i strateškim opredjeljenjima Grada Pregrade. Plan se izrađuje zbog potrebe za određivanjem novih prostorno planskih rješenja te usklađenja sa Zakonskim propisima odnosno transformacijom prostornog plana Grada Pregrade putem elektroničkog sustava „ePlanovi“.Suvremeni sustav „ePlanovi” olakšava, unificira i digitalizira proceduru izrade prostornog plana Grada Pregrade, odnosno olakšava rad stručnim izrađivačima i donosi standardizaciju cjelokupne prostorno planske dokumentacije. Kroz sustav „ePlanovi” svi prostorni planovi u Republici Hrvatskoj će biti izrađeni i prikazani na standardiziran način. Također, podaci su besplatni i mogu se pogledati na Geoportalu ISPU-a. 

 

„Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Novosti

Brzi pristup