Održan 4. sastanak Urbact lokalne grupe Grada Pregrade

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u četvrtak 29. kolovoza 2019. godine održan je sastanak Urbact lokalne grupe (ULG) Grada Pregrade koja je nastala u okviru projekta “Volunteering cities URBACT Transfer Network”.

Sastanak je vodila koordinatorica projekta Marija Marjanović koja je izvijestila članove ULG-a o sudjelovanju na međunarodnom sastanku projektnih partnera održanom od 25. do 26. lipnja 2019. u poljskom gradu Radlinu. Bilo je riječi i o nastavku aktivnosti u sklopu projekta kojim se želi prenijeti dobra praksa nositelja projekta, ciparskog grada Athienou u Pregradu, ali i o pripremi sljedećeg međunarodnog sastanka koji će se održati u Pregradi 10. i 11. listopada 2019. godine.

Urbact lokalna grupa predstavlja okosnicu prijenosa dobre prakse, a čine ju Gradsko društvo Crvenog križa, Kulturno umjetničko društvo Pregrada, Dječji vrtić Naša radost, Osnovna škola Janka Leskovara, Srednja škola Pregrada, Glazbena škola Pregrada, Gradska knjižnica, Muzej grada Pregrade, Udruga umirovljenika, Sportska zajednica, Dječje gradsko vijeće, Mreža udruga Zagor, Društvo Naša djeca Pregrada i Centar za socijalnu skrb Pregrada.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te pročelnica Upravnog odjela Grada Pregrade Ksenija Ogrizek.