Održan 8. Kup DVD-a Stipernica

Na poligonu kraj Vatrogasnog doma u Stipernici prošlu je subotu, 6. srpnja 2019. održan 8. Kup DVD-a, na kojem su se okupili vatrogasci iz cijele županije. Sudionici vatrogasnog natjecanja izvodili su suhu školsku vježbu po kategorijama muškarci i žene, dok su djeca vježbala s brentačama. Natjecalo se 16 ekipa djece od 6 do 12 godina te 9 odraslih ekipa. Tri najbolje plasirane ekipe u svakoj kategoriji osvojile su pehare, a sva djeca koja su sudjelovala dobila su i medalje.

U kategoriji ženske djece pobjedu su odnijele djevojčice iz DVD Stipernice,kao i u kategoriji muške djece gdje su prvi bili domaćini iz DVD-a Stipernica. U kategoriji žene “A” najbolje su bile djevojke iz DVD-a Prišlin-Hum. Pobjedu u kategoriji  muški “B” odnijeli su dečki iz DVD-a Pregrada, koji su bili najbolji i u kategoriji muški “A”.

Pehare i medalje najboljima dodijelili su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, a prisutni su bili i predstavnici vatrogasnih zajednica KZŽ i Grada Pregrade. Posebni gost bio je predstavnik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Alojz Tirgušek. Kontrolor natjecanja bio je Branko Seljan.

U tradicionalnom natjecanju potezanja užeta koje se održava pod reflektorima vatrogasnog poligona, pobjedu je odnijela ekipa iz Stipernice, a nakon službenog dijela natjecanja sve prisutne do ranih jutarnjih sati zabavljali su Optimisti.