Održan mirni skup "ZA HITNU u Pregradi"

Dana 26. travnja. 2016. godine na platou kod Doma zdravlja u Pregradi održan je mirni skup pod nazivom "ZA HITNU u Pregradi". Skup je održan sa namjerom da se ukaže resornom ministarstvu zdravlja o potrebi osnutka tima T1 (koji se sastoji od doktora, medicinske sestre/tehničara i vozača te je dostupan 24 sata dnevno) hitne medicinske pomoći u Pregradi, kako je bilo i predviđeno u planu reforme hitne medicinske službe. Današnji skup bio je samo vrhunac napora koje su proteklih tjedana zajedno uložile lokalne zajednice grada Pregrade, općina Hum na Sutli i Desinić te poduzetnika i političkih stranaka koji su svojim apelima pokušali utjecati na izmjenu odluke o timu T1.
Skupu je prisustvovao veliki broj građana grada Pregrade i susjednih općina Huma na Sutli i Desinić, te je uz predstavnike gradske i županijske vlasti, medicinske struke i političkih stranaka  poslana mirna, argumentirana i jasna poruka za osnivanje tima T1.
Skup je otvorio gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj koji je u svome govoru izložio odlučan stav o nužnosti osnutka tima T1 u Pregradi te da od tog zahtjeva Grad Pregrada neće odustati i učiniti će sve u borbi da svojim građanima osigura hitnu medicinsku pomoć.
Okupljenima su se obratili i predstavnici medicinske struke, doktor opće medicine Dubravko Leskovar i predsjednica Gradskog crvenog križa Štefica Pasarić ističući kako Pregrada ne smije biti izostavljena iz mreže hitne medicinske pomoći, posebice iz razloga što je punkt dežurstava u Pregradi proteklih godina imao najviši broj intervencija u mreži dežurstava Krapinsko-Zagorske županije.
Gradska organizacija HDZ-a okupljenim građanima pročitala je dopis koji su uputili ministru zdravlja doc.dr.sc. Dariu Nakiću.
Svoju potporu inicijativi za osnutak tima T1 u Gradu Pregradi izrazio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te zagarantirao kako će Tim T1 biti ustrojen u Gradu Pregradi, bez obzira na odluku ministra zdravlja, budući da je županija iz vlastitih sredstava spremna financirati  dodatan Tim T1.
Uvjereni smo kako će napori uloženi u argumentirano izlaganje našeg cilja doprijeti do resornog ministra i dovesti do ustroja tima T1 hitne medicinske pomoći u Pregradi, na način kao što je  predviđeno Nacrtom prijedloga mreže hitne medicine.
 
Želimo poručiti svim građanima i građankama da Hitna ostaje u Pregradi.