Održan sastanak s predsjednicima mjesnih odbora

U Gradskoj vijećnici u Pregradi održan je u ponedjeljak, 11. studenoga 2019., sastanak s predsjednicima mjesnih odbora grada Pregrade, kojima je tom prigodom prvima predstavljen planirani Proračun za 2020. godinu.

Najvažniji financijski dokument Grada Pregrade za 2020. godinu predstavili su gradonačelnik Marko Vešligaj te pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, a naglasak su stavili na asfaltiranje nerazvrstanih cesta u nadolazećoj godini te na male komunalne akcije. Kao i proteklih godina, i u 2020. godini planirano je asfaltiranje 300 metara nerazvrstanih makadamskih cesta po svakom mjesnom odboru, a prema prioritetima koje oni sami odrede. Za asfaltiranje je osigurano 1,2 milijuna kuna, dok je za male komunalne akcije predviđeno po 10 tisuća kuna.

U rad mjesnih odbora uvodi se i jedna novost, pa tako od sljedeće godine građani i građanke više neće morati plaćati prijevoz kamenog agregata do stambenih objekata.

Bilo je riječi i o mjeri Krapinsko-zagorske županije i Grada Pregrade za brdsko-planinska područja grada, kao i o održavanju nerazvrstanih cesta. Sastanku su prisustvovale zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, komunalna redarka Marija Presečki i direktor Niskogradnje Marijan Peer.