Održan Street GIG vol.9, pobjednički projekt prvog participativnog proračuna Grada Pregrade

U okviru 49. manifestacije Branje grojzdja održan je Street GIG Vol. 9, pobjednički projekt prvog participativnog proračuna za mlade Grada Pregrade. Street GIG ove se godine pretvorio u mali festival te su tako prvog dana nastupili Kandžija i Gole žene te She Loves Pablo, a drugog The Leftovers i Man on the Moof, dok je za osvježenje bio zadužen „Craft beer kutak“ gdje se mogao probati i 'Street GIG pale ale' skuhan od lokalnih homebrewera.

Inače, prvi Street GIG održan je 2011. godine, a njegovi pokretači bili su članovi benda The Leftovers Dorjan Krušec i Marko Vdović te Danko Kantoci u čijem se dvorištu događanje održava. Kako bi svim posjetiteljima bilo ugodnije, uz dobru svirku, odlučili su nuditi besplatne gemište i tako su stvorili domaću i prijateljsku atmosferu, a Street GIG postao je neizostavan dio manifestacije.

Prvi dan ovogodišnje svirke financirao je Grad Pregrada s 20 tisuća kuna kroz projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade" koji zajednički provode LAG Zagorje – Sutla, Mreža udruga Zagor, Grad Zabok, Grad Klanjec i Grad Pregrada te se njime po prvi puta u Hrvatskoj pilotiraju participativni proračuni za mlade. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a cilj mu je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka.

Fotografije: Darko Herceg