Održana 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

U galeriji Muzeja grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina u četvrtak, 10. listopada 2019. održana je 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća kojoj su uz Dječju gradonačelnicu Luciju Horvat te Dječje vijećnike i vijećnice prisustvovali gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Ksenija Ogrizek te voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Jasna Vnuk.

Na početku sjednice prisutne je pozdravila Dječja gradonačelnica Lucija Horvat te predložila dnevni red nakon čega su predstavljene aktivnosti u 2019. godini. U proteklih godinu dana DGV Grada Pregrada sudjelovalo je u nekoliko radionica, uključilo se u akciju uređenja učeničkog kutka za odmor u predvorju OŠ Janka Leskovara te je realiziralo projekt Sportom protiv ovisnosti. Za Majčin dan izrađivali su poklone za majke i bake, a sudjelovali su na 13. Susretu gradova i općina prijatelja djece u Varaždinu te na 15. susretu Dječjih vijeća Hrvatske u Velikoj Gorici.

Po završetku prezentacije uslijedila su pitanja gradonačelniku vezana uz poboljšanje infrastrukture i sadržaja za djecu i mlade u Pregradi. Dječje vijećnike i vijećnike najviše je zanimalo kada će se izgraditi eko bazen te kako napreduje uređenje kino dvorane i teniskih terena, a gradonačelnik Marko Vešligaj posebno je istaknuo zadovoljstvo angažmanom Dječjeg gradskog vijeća. „Ponosan sam što imamo tako aktivne male vijećnike i vijećnice, koji angažirano sudjeluju u poboljšanju kvalitete života djece u Pregradi. Želim da i dalje budete tako aktivni, a podrška Grada u vašim brojnim aktivnostima neće izostati“, istaknuo je gradonačelnik Vešligaj.

Prisutnima se obratila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug koja je također pohvalila rad Dječjeg gradskog vijeća, a na sjednici je održano i biranje kandidata Dječjeg gradskog vijeća za Nacionalni forum Dječjih vijeća Eurochild organizacije (NEF). Predložene kandidatkinje bile su Paola Sekušak i Lucija Horvat, a nakon provedenog glasanja, vijećnici i vijećnice za kandidatkinju izabrali su Paolu Sekušak.

Prilozi

PrilogVeličina
Image icon DSCN9477.JPG309.95 KB
Image icon DSCN9481.JPG231.46 KB
Image icon DSCN9482.JPG277.55 KB
Image icon DSCN9489.JPG313.67 KB
Image icon DSCN9458.jpg1.1 MB
Image icon DSCN9445.JPG268.19 KB