Održana godišnja izvještajna skupština DVD-a Stipernica

U vatrogasnom domu u Stipernici u subotu, 26. siječnja 2019. godine održana je redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Stipernica. Na sjednici je podneseno financijsko izvješće za 2018. godinu, kao i izvješće o radu društva u prošloj godini te je istaknuto da je društvo imalo samo jednu intervenciju na požaru niskog raslinja u Sopotu. Društvo je provodilo akcije čišćenja i košenja trave, kao i uređenja poligona. Također, članovi društva sudjelovali su na terenskom vatrogasnom natjecanju u organizaciji DVD-a Tuhelj i Rakovec, pokaznoj vježbi u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Pregrade te na 6. natjecanju vatrogasnog podmlatka koji je vodio zamjenik zapovjednika Miroslav Cesarec, dok su s muškom A ekipom nastupili na dva natjecanja. Kao i svake godine, održan je Kup DVD-a, sedmi po redu, koji je okupio velik broj ekipa s područja cijele županije.

Na skupštini je predstavljen plan rada i financijski plan za 2019. godinu, a potom su podijeljena priznanja zaslužnim vatrogascima.

Skupštini je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Pregrade Nikola Pasariček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Pregrade Siniša Petrak te predstavnici drugih vatrogasnih društava s područja Pregrade.