Održana Izborno-izvještajna skupština DVD-a Pregrada

U subotu 11. veljače 2017. godine održana je 128 Izvještajno-izborna skupština DVD-a Pregrada. Svečanom tonu sjednice skupštine pridonijela je primopredaja novog vozila-cisterne kapaciteta 5.000 litara, koje će služiti kako za gašenje požara tako i za dovod pitke vode. Pregradski vatrogasci ovime su nakon gotovo 30 godine dobili novu cisternu čime će se uvelike poboljšati njihova opremljenost i brzina dolaska na požarište i ostale intervencije. Vatrogasci DVD Pregrada ovom nabavkom iznimno su zadovoljni, jer je njihov vozni park sada u potpunosti obnovljen i može se reći da je jedan od najmlađih na području Krapinsko- zagorske županije. Nabavu cisterne sufinancirala je Državna uprava za zaštitu i spašavanje u iznosu od 240.000 kn, temeljem Odluke o sufinanciranju nabave novog vatrogasnog vozila, koju je 2015. godine osobno u prostorijama DVD-a predao, tadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Primopredaji novog vozila, uz gradonačelnika Marka Vešligaja, kao gosti prisustvovali su i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar te saborski zastupnik, Siniša Hajdaš Dončić. DVD Pregrada ovom prigodom dodijelio je zahvalnicu za nesebičan doprinos i potporu vatrogasnom Društvu, gradonačelniku Grada Pregrade, Marku Vešligaju, a zahvalnicu je ujedno  primio i saborski zastupnik  Siniša Hajdaš Dončić.

Službeni dio skupštine otvoren je izborom radnih tijela. Utvrđeno je da je na skupštini prisutno 49 od 68 članova društva. Nakon toga uslijedilo je podnošenje Izvješća o radu društva u 2016. godini, izvještaja zapovjednika, financijsko- materijalnog poslovanja društva u 2016. godini te Izvješće Nadzornog odbora i Verifikacijskog povjerenstva.

Izabrano je novo vodstvo DVD-a te je tako za predsjednika društva izabran Milan Burić, za njegova zamjenika dosadašnji dugogodišnji predsjednik Dominik Martinko, za zapovjednika DVD-a Siniša Petrak, a za njegovog zamjenika Andrija Vdović. U Nadzorni odbor izabrani su Josip Vdović (predsjednik), Mihael Koprivnjak i Miljenko Ilijaš.  U Upravni odbor društva izabrani su Milan Burić, Dominik Martinko, Siniša Petrak, Andrija Vdović, Stjepan Špoljar (tajnik), Zvonko Horvat (blagajnik), Krunoslav Martinko, Damir Pondeljak i Marija Rustan.

Nakon izbora slijedila je riječ gostiju. Gradonačelnik Marko Vešligaj u svome obraćanju pohvalio je rad DVD-a Pregrada i investicije koje su ove godine izvršene, posebno uređenje i dogradnja prostorija te sanitarnog čvora gdje je i Grad Pregrada pomogao sa iznosom od 30.000 kn. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 355.000 kn, a uz Grad Pregradu obnovu su financijski potpomogli donatori, sa 113.000 kn, dio je osigurala Vatrogasna zajednica Grada Pregrade a dio sredstava je prikupljen prodajom stare cisterne. Posebno je istaknuo i visoku operativnu spremnost DVD-a Pregrada koja se najbolje ocrtava u činjenici da od zaprimanja poziva do izlaska na intervenciju prođu samo četiri minute što je presudno u spašavanju života i očuvanju imovine naših građana. Gradonačelnik se zahvalio na predanom radu i nesebičnom davanju dugogodišnjem predsjedniku Dominiku Martinku s kojim je Grad uvijek imao odličnu suradnju. Zatim se skupštini obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Ivica Glas koji je također pohvalio djelovanje DVD-a Pregrada te brojni drugi gosti iz prijateljskih DVD-ova iz Hrvatske te Slovenije.