Održana Izvještajna skupština KUD-a Pregrada

U subotu, 11. veljače 2017., KUD Pregrada održao je redovnu skupštinu kojom se obilježilo 35 godina rada. Skupštini su nazočili članovi svih sekcija: tamburaške, dramske, zbora, solisti, vokalnog sastava, folklora i dječjeg folklora te gosti.

Predsjednica KUD-a Slavica Vidaček iznijela je izvješće o radu za prošlu 2016. godinu u kojem se osvrnula na razne aktivnosti i novitete udruge. Između ostalog istaknula je  pokretanje dječjeg folklora, sudjelovanje na 25 zbivanja i jednoj radionici, organiziranje dviju dramskih večeri i dio glazbenog programa u Noći muzeja. Također spomenula je kako je KUD bio domaćin GFUK-a s predstavom Političar, organizator Fašničke povorke, povorke beračica i berača te Večeri tambure i folklora u sklopu manifestacije "Branja grojzdja" 2016.g. Važno je spomenuti nastup na "100% Zagorsko",  gostovanje u emisiji TV Jabuke "Pjesmom te zovem", te nastup u emisiji „Lijepom našom“ tamburaša, folklora, vokalnog sastava i solista uz organizaciju etno kutka u istoj emisiji. Godina je završila velikim koncertom i proslavom "Naših 35 let" kad su tamburaši pratili soliste, folklor te goste Josipu Lončar, Karlu i Dinu Miklaužića. Istaknuti su i voditelji sekcija koji su najviše zaslužni za uspješnost nastupa cijelog KUD-a, a to su: Franjo Kaučić, Lucija Vrhovski, Martina Kvež i Slavica Vidaček, koji su uspješno odradili 181 probu.

U prvom dijelu 2017. godine planirane su sudjelovanja na smotrama koja proizlaze iz članstva Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga i Hrvatskog sabora kulture. Od posebnog značaja je nastup tamburaša i solista na Srečanju mandolinistov i tamburašov u Žalcu u Sloveniji. U planu rada KUD-a je koncert povodom 20. obljetnice Dana Grada, dječji folklorni susret, nastupi zbora, vokalnog sastava i dramatičara na zbivanju Pjesmom i smijehom ususret ljetu, Vinske popevke i napitnice i koncert "Leto je pri kraju". Planirana su još dva koncerta izvan KZŽ, a tu su i već redovne organizacijske aktivnosti KUD-a: Susret zborova, Fašnik, Povorka beračica i berača na Branju grojzdja te mnogobrojna gostovanja i nastupi.