Održana osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja Pregrada

U Gradskoj vijećnici u Pregradi prošlu je subotu, 10. ožujka, održana osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja Pregrada. S obzirom da je na području Pregrade mnogo branitelja koji nisu uključeni ni u jednu braniteljsku udrugu, odlučili su se okupiti i osnovati udrugu gdje će branitelji moći dobiti sve informacije o pravima koja proizlaze iz novog Zakona o hrvatskim braniteljima, a u isto vrijeme će se poticati i međusobno druženje.

Na osnivačkoj skupštini udruge izabran je njen predsjednik te članovi Nadzornog odbora i Suda časti. Za predsjednika udruge jednoglasno je izabran Sergej Grahovac, Mladen Gorupić obnašat će funkciju dopredsjednika, dok će tajnik biti Damir Golec.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su gradonačelnik Marko Vešligaj i njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić. Gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo što je u Pregradi osnovana udruga koja će zastupati interese interese branitelja, promicati istinu o Domoviskom ratu i kroz svoje ideje i aktivnosti doprinijeti u razvoju lokalne zajednice te napomenuo da će udruga imati punu podršku njega kao gradonačelnika i Grada Pregrade.