Održana Skupština Udruge umirovljenika Pregrada

Udruga umirovljenika Pregrada održala je u četvrtak 06.04.2017. redovnu i izbornu Skupštinu. Na Skupštini je sudjelovalo 32 od 40 članova/ica, te su usvojene sve točke dnevnog reda. Među točkama dnevnog reda potrebno je istaknuti Izvješće o radu i Materijalno- financijsko izvješće udruge za 2016. godine. Prema izvješću izvjesno je kako je Udruga umirovljenika jedna od najaktivnijih udruga na području našeg grada. Tako je udruga u 2016. organizirala dva predavanja liječnika na temu liječenja raka dojke i vena, posjet kazalištu, Adventu u Zagrebu, organizirali mnoštvo druženja i izleta, od čega dva u inozemstvo: Sveta gora  u Sloveniji i austrijsko svetište Mariazell. Također prigodno su obilježili Valentinovo, Dan žena, Dan  državnosti, Martinje, a godinu su završili završnom svečanošću prigodom Božića i Nove godine. U sklopu projekta prijavljenog i sufinanciranog od strane Grada Pregrade organizirano je četiri puta plivanje u Aquae Vivae toplicama, te su se posjećivali umirovljenici sa područja grada uz uručenje prigodnih poklona.

Nakon izvješća o radu, materijalno- financijskog izvješća i izvješća Nadzornog odbora, održan je izbor radnih tijela udruge. Predsjednica udruge i dalje je Danijela Barić, njena zamjenica Slavica Vidaček a tajnica  odnosno blagajnica, Kušar Ivanka. Članovi i članice Nadzornog i Upravnog odbora također su ostali nepromijenjeni. Nakon izbora usvojen je i donesen orijentacijski Plan rada i Financijski plan udruge za 2018. godinu.

Na kraju skupštine prisutnima su se obratili gosti, redom gradonačelnik i saborski zastupnik Marko Vešligaj, predsjednica Udruge umirovljenika Hum na Sutli, Ružica Miklaužić i predsjednik HSU-a Pregrade ujedno i član Skupštine, Nikola Pasariček.

Gradonačelnik je pohvalio rad, aktivnost i doprinos udruge našoj zajednici te istaknuo kako će Grad i dalje financirati projekte udruge. Udruga je i ove godine aktivno nastavila sa radom, te prijavila projekt „Važno je biti aktivan/aktivna“, za koji je od Grada ostvarila iznos od 7.000 kuna. Projekt uključuje plivanje, sportske susrete, igre, kazalište, druženja i dr.