Održana svečana akademija povodom obilježavanja 20 godina od dobivanja statusa grada

U utorak 17. siječnja 2017. godine u prostorijama Gradske vijećnice Grada Pregrade održana je svečana akademija povodom 20-te obljetnice od dobivanja statusa grada. Zastupnički dom Hrvatskog sabora 17. siječnja 1997. godine donio je Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, kojim je Pregrada dobila status grada.

Na svečanoj akademiji prisustvovali su gradonačelnici/ce i zamjenici/ce gradonačelnika/ce, članovi/ce gradskog poglavarstva i članovi/ce Gradskog vijeća Grada Pregrade u mandatima od 1997. godine do 2017. godine.

Akademija je započela izvođenjem himne od strane učenika Glazbene škole Pregrada te odavanjem počasti minutom šutnje za sve preminule gradonačelnike/ce i zamjenike/ce gradonačelnika/ce, članove/ce gradskog poglavarstva i članove/ce Gradskog vijeća Grada Pregrade u mandatima od 1997. godine do 2017. godine.

U svom govoru, aktualni gradonačelnik, Marko Vešligaj osvrnuo se na realizirane projekte, društveni, kulturni, obrazovni i infrastrukturni razvoj našeg grada u proteklih dvadeset godina. Poseban naglasak gradonačelnik je stavio na razvoj Pregrade kao prepoznatljivog odgojno- obrazovnog centra.

Nakon gradonačelnika, prisutnima se kratko obratio župan Krapinsko- zagorske županije, Željko Kolar, istaknuvši zadovoljstvo napretkom Grada Pregrade na svim područjima, te  istaknuo kako je Pregrada imala i imati će potporu Županije u projektima koji joj slijede.

Kao znak zahvale na angažmanu i trudu u razvoju grada Pregrade, gradonačelnik Marko Vešligaj podijelio je prigodne medaljone svim gradonačelnicima/cama i zamjenicima/cama gradonačelnika/ce, članovima/cama gradskog poglavarstva i članovima/cama Gradskog vijeća Grada Pregrade u mandatima od 1997. godine do 2017. godine

Naposljetku se prisutnima obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade Zlatko Šorša koji se zahvalio svima na sudjelovanju u svečanoj akademiji i obilježavanju ovog važnog datuma za naš Grad.