Održani 12. Dani Kostela

U Kostelu su se u subotu, 31. kolovoza održali 12. Dani Kostela u organizaciji Povijesne postrojbe Kostelska pištola – Keglevižćeva straža Kostel. Riječ o sportskim susretima u više sportskih disciplina te su se tako u cjelodnevnim događanjima ekipe mogle okušati u malom nogometu, kartanju bele, igranju pikada i gađanju zračnom puškom.

Događanje je započelo otvorenjem obnovljenog bunara na izvorištu pored igrališta u Kostelu. Bunar je obnovljen u okviru projekta "Voda - bogatstvo našeg Kostela" koji je financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz program "Naš doprinos zajednici" s iznosom od 15 tisuća kuna, dok je LAG Zagorje-Sutla pružio tehničku podršku u pripremi i provedbi projekta. Otvorenju bunara prisustvovao je i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj koji je pohvalio ovu vrijednu inicijativu članova Kostelske pištole, a prisutna je bila i voditeljica LAG-a Tajana Broz.

U popodnevnim satima održana je tačko-alka u organizaciji Udruge kostelskih žena. Također, organizirana je i rekreativna šetnja do Starog grada, uz Udrugu žena Vrtnjakovec, koja je proteklih nekoliko godina rado viđen gost u Kostelu.

U večernjim satima proglašeni su pobjednici. Prvo mjesto u disciplini tačko-alka odnio je tim Vesijanke. U badmintonu je prvo mjesto zauzeo Matija Javorić, u gađanju zračnom puškom pobijedio je Mirko Bukovšak, dok je u pikadu je prvi bio Gabrijel Drašković.  Pobjednik nogometnog turnira bio je tim Kostelske pištole, dok je za najboljeg igrača proglašen Tomislav Grilec. Najbolji golman bio je Ivan Novak, dok je nagradu za najbolje izvođenje penala odnio Stiven Boršić. U turniru u beli pobjedu su odnijele Anica Flegar i Božica Grilec.

Nakon podjele pehara i nagrada održana je predstava Dramske sekcije ŠKD Sveti Petar Brezno „Od gostije pa nič“, a potom se druženje nastavilo na igralištu PŠ Kostel uz grupu Kraljevi Zagorja.