Održana prva dvodnevna edukacija na projektu „VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije“

Objavljeno Uto, 04/10/2022 - 12:42
Radionica Zagor

U sklopu projekta „VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije“ održana je prva dvodnevna edukacija za zaposlenike i volontere organizacija civilnih društava i gradova partnera u projektu. Cilj edukacije je ojačati kapacitete sudionika za pružanje odgovarajuće reakcije na nastale krizne situacije (potrese, poplave, požare i sl.), kako bi lakše koordinirali budućom nastalom situacijom, aktivnostima i volonterima na području Zaboka, Pregrade i Donje Stubice.

Na ovoj edukaciji sudjelovalo je svih 13 partnera koji su predstavili svoj djelokrug rada, projekte i način odgovara na krizne situacije. Svi partneri prikazali su kako oni odgovaraju na krizne situacije koje su u njihovoj domeni rada, a isto tako prikazali su neke od alata koje koriste tijekom akcija.

Prvi dan edukacije svoja su iskustva predstavila tri grada, partneri u projektu - Grad Zabok, Grad Donja Stubica i Grad Pregrada. Podijelili su iskustva rada stožera civilne zaštite, administraciju koju kao gradovi moraju voditi, a koja je vezana upravo uz krizne situacije te su pričali o iskustvima s kojima se susreću na terenu.

Istoga dana predstavila su se i dobrovoljna vatrogasna društva iz Donje Stubice, Pregrade i Zaboka. Sudionici/ce su dobili uvid u direktni rad DVD-ova, problemima s kojima se susreću tijekom kriznih situacija, ali i s potrebama koje imaju i koje bi unaprijedile njihov rad. Prikazali su praktične alate poput korištenja aparata i boce s kisikom te aparate za gašenje požara.

Drugi dan edukacije svoj rad su predstavila Gradska društva crvenog križa iz Donje Stubice, Zaboka i Pregrade, a koji su također partneri na projektu. U području rada s GDCK-ovima osvijestili smo s kojim izazovima se susreću, te koja vrsta podrške im je potrebna tijekom kriznih situacija, a predstavile su se i ostale udruge koje sudjeluju kao partneri na projektu - Pregrada.info, LAG Zagorje-Sutla, Multimedijalni centar STUB-KLUB i nositelj projekta- Mreža udruga Zagor.

VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije, UP.04.2.1.11.0275, provodi Mreža udruga Zagor s partnerima: Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Pregrada.info - Udruga za mlade, Multimedijalni centar STUB – KLUB, Grad Zabok, Grad Pregrada, Grad Donja Stubica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zabok, Dobrovoljno vatrogasno društvo Pregrada i Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Stubica.

Ukupna vrijednost projekta: 385.299,32 kuna, od čega je 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, te 85% iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Novosti

Brzi pristup