Petak na Branju grojzdja

Sedmi dan manifestacije „Branje grojzdja“ prepun je sadržaja. Program kreće već u 9 sati na sportsko-rekreacijskom centru kod OŠ Janka Leskovara dječjom biciklijadom i igrama na igralištu, nakon čega se u 13 sati na sportskom centru održavaju dječje berbarije vrtića „Naša radost“.

Od 10 sati možete razgledati izložbu gljiva pregradskog kraja u Galeriji Muzeja Zlatko Dragutin Tudjina, a od 18 sati probati gljivarski kotlić. U isto vrijeme otvara se i tradicijski sajam na Trgu dobre kaplice na kojem će izlagati OPG-ovi, tradicijske udruge i obrti. Te večeri otvara se i Trg dobre zabave, s bogatom ugostiteljskom ponudom, a kao i prethodnog dana, možete kušati izvrsna vina zagorskih vinara na Trgu dobre kaplice. Njih će degustirati i delegacija iz Španjolske, Italije, Portugala, Bugarske, Latvije, Makedonije i Belgije koja stiže u Pregradu u sklopu projekta #EuSave: Građanska akcija za pametna povijesna sela financiranog u okviru programa Europa za građane na kojem je partner LAG Zagorje – Sutla.

U 19 sati na sportskom centru OŠ Janka Leskovara održava se tradicionalni Kup mjesnih odbora, a u isto vrijeme na Trgu Gospe Kunagorske počinje festival „Vinske popevke i napitnice“ u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Pregrada, uz medijsko pokroviteljstvo Radija Kaj. Festival će se ove godine održati po treći puta, a na njemu će nastupiti 15 natjecatelja. Natjecatelje će ocjenjivati stručni žiri, a očekuje ih i nagrada publike. Po završetku festivala večer će začiniti Ausswinkl muzikanti.

Pod šatorom „Terenac“ možete se zabaviti uz Šarmere, a kao i svake godine, u dvorištu Kantoci od 21 sat očekuje vas Street gig, koji se ove godine održava dva dana. Prvog dana financiran je kroz projekt participativnog proračuna Uzmi pare i napravi nešto za mlade pa tako dolaze Kandžija i Gole žene te She loves Pablo, dok će drugog dana svirati Leftoversi i Man on the Moof.

Po završetku koncerata, na Trgu dobre kaplice zabavljat će vas kućni bend Veselih podrumara.