Počinje Branje grojzdja 2016.

Danas 16. rujna 2016. godine započinje 46. po redu manifestacija Branje Grojzdja Pregrada. Branje će već prvi vikend započeti odličnim koncertom legendarnog Darka Rundeka i njegovog Cargo tria u Šatoru dobre zabave na tržnici s početkom u 21.00 sat. Uz Darka Rundeka i njegov Cargo trio atmosferu će zagrijati i domaći band DADDY COOL. Ovogodišnje Branje po prvi puta će  kroz dva vikenda u dva šatora puna koncerta odličnih bendova i izvođača pružiti atraktivan sadržaj i zabavu za svakoga.

Ova tradicionalna manifestacija koja je ujedno i najvažnija u našem gradu okupit će također i ove godine brojne proizvođače vinogradarske opreme, poljoprivredne zadruge, udruge vinara koji će izložiti svoje proizvode na 3. Sajmu vinogradarske opreme i vinarstva koji će se održati u petak 23.09.2016. godine na tržnici.

Ljubitelji sporta ove godine biti će oduševljeni mnoštvom i raznolikošću sportskih događaja. Mjesni odbori Grada Pregrade ponovo će odmjeriti svoje snage na nogometnom Kupu Mjesnih odbora u organizaciji Sportske zajednice Grada Pregrade. Za sportske entuzijaste biti će održano CROSS trčanje i Biciklijada, šahovska simultanka, rukometna utakmica te rekreativni biciklistički maraton.

Svi sladokusci moći će zadovoljiti svoje nepce na "Performansu slastica u bojama jeseni na moderan način" vrhunskog kuhara Mislava Božića i delicije učenika Srednje škole Pregrada.

Za najmlađe organiziran je  Dječji disco sa Dinom i Karlom Miklaužić na tržnici u Šatoru dobre zabave, Predstava "Ježeva kućica", a tu su već tradicinalne Dječje berbarije na koji se godinama okuplja velik broj malih berača i beračica. Koncertni program svoju kulminaciju će doživjeti u subotu 24. rujna sa nastupom Psihomodo popa na Trgu Gospe Kunagorske.

Uz navedeno biti će još puno plesa, likovnih izložbi, glazbe i sportskih aktivnosti. Posebno atraktivna za posjetitelje biti će tradicionalna Povorka beračica i berača u nedjelju 25. rujna na zadnji dan Branja grojzdja u kojoj će se moći vidjeti konjske zaprege, stare alati koji su korišteni u berbi i tradicionalne nošnje našeg kraja.

Pozivamo sve građane/ke grada Pregrade da budu dobri domaćini našim posjetiteljima, te da svi zajedno obilježimo našu najveću manifestaciju 46. „Branje grojzdja“ Pregrada.

Program manifestacije možete preuzeti na slijedećem linku:

http://www.branjegrojzdja.pregrada.hr/