Podjela priznanja darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine održalo je svečanost dodjele priznanja darivateljima krvi, prilikom čega su podijeljena priznanja Hrvatskog crvenog križa za darivatelje koji su tijekom 2019. godine ostvarili jubilarni broj darivanja krvi od pet do 40 puta, kao i priznanja za jednom darovanu krv. Svečanost podjele održana je u Restoranu Iva u Humu na Sutli za darivatelje s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, a to su Općina Desinić, Općina Hum na Sutli i Grad Pregrada.

U ovoj godini jubilarnih pet do 40 darivanja krvi postigao je 51 darivatelj i to darivateljica za pet puta darovanu krv

-16 darivatelja za 10 puta darovanu krv

-17 darivatelja za 20 puta darovanu krv

-3 darivateljice za 25 puta darovanu krv

-6 darivatelja za 30 puta darovanu krv

-3 darivatelja za 40 puta darovanu krv

U veliku obitelj darivatelja krvi uključilo se i 27 novih darivatelja koji su ove godine po prvi puta darovali krv. Darivateljima su za naveden broj darivanja zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa uručili uručili načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, predsjednica Crvenog križa Pregrada Mirjana Margetić Marić te ravnateljica GDCK Pregrada Štefica Pasarić, koji su se prigodnim riječima zahvale obratili darivateljima.

Organiziranjem svečane podjele Gradsko društvo Pregrada željelo je zahvaliti darivateljima na humanom činu darivanja krvi, odnosno spašavanju ljudskih života te naglasiti da su darivatelji plemeniti ljudi dobra srca, koji uživaju veliki ugled i značaj u društvu.

Da bi se postiglo što ugodnije ozračje svečane podjele prigodnim glazbenim programom uključila se Glazbena škola Pregrada s učenikom Martinom Ranogajcem. Nakon svečane podjele priznanja i prigodnog programa uslijedio je domjenak za darivatelje, goste i sudionike programa.