Posljednji adventski vikend u Pregradi obilježio Božićni sajam te paljenje četvrte adventske svijeće

U subotu 22. prosinca 2018. godine na Trgu Gospe Kunagorske održan je Božićni sajam na kojem se predstavilo desetak izlagača. Lijepo vrijeme išlo je na ruku sudionicima, a subotnje jutro privuklo je brojne zainteresirane na Trg gdje su mogli kupiti prigodne ukrase, poklone i domaće proizvode. Na sajmu su svoje rukotvorine izlagali Dječji vrtić Naša radost, Dječje gradsko vijeće, Udruga kostelskih žena, OPG „Auguštin“ Hum na Sutli, OPG Josip Burić, OPG Silvija Kramarić, OPG Turnar Đurđa i OPG Zdravko Bedeniković. Gradsko društvo Crvenog križa tom je prilikom mjerilo tlak i šećer u krvi, Forum mladih SDP-a prikupljao je donacije za humanitarnu akciju "Božić za sve", a Sportska zajednica grada Pregrade predstavljala je crowdfunding kampanju za obnovu teniskih terena u Pregradi. Na Trgu su bili i članovi udruge vinara „Dobra kaplica“ koji su se pobrinuli da sudionici imaju toplog čaja i kuhanog vina, dok je Gljivarsko društvo Lisičica Pregrada prirpemalo gljivarski kotlić. Na sajmu su bili i gradonačelnik Marko Vešligaj te zamjenica Gordana Križanec Ružić koji su istaknuli zadovoljstvo ovogodišnjim sajmom i dobrom atmosferom.

Navečer je prigodnim programom završio Advent na Vinagori. Svetu misu svojim pjevanjem animirao je Slavljenički tim Katoličke karizmatske molitvene zajednice „Nanovo rođeni“, a duhovni dio programa završio je euharistijskim klanjanjem.

U nedjelju je na velikom adventskom vijencu oko fontane upaljena četvrta svijeća, a za druženje uz kuhano vino, čaj, kobasice i kolače pobrinulo se LD Kuna Pregrada

Fotografije s Božićnog sajma možete pogledati u Facebook galeriji.