Potpisani ugovori o stipendijama Grada Pregrade

U Gradskoj vijećnici u subotu 1. prosinca 2018. održano je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola i top studentima te stipendija za izvanredna postignuća za školsku, odnosno akademsku 2018./2019. godinu

Proračunom za 2018. godinu povećan je iznos za stipendije pa je ove godine dodijeljeno 20 učeničkih stipendija u iznosu od 250 kn, za razliku od prošle godine kad ih je bilo deset u iznosu od 200 kuna. Odobreno je i deset top stipendija studentima, a s obzirom da želimo motivirati i nagraditi izvrsnost, prošle je godine uvedena nova kategorija stipendija. To su stipendije za izvanredna postignuća studentima i učenicima srednjih škola u području kulture, znanosti i sporta, koje se dodjeljuju u istom iznosu kao i top stipendije, 600 kuna mjesečno. Ove su godine dodijeljene dvije stipendije u toj kategoriji. Također, nastavlja se i s isplaćivanjem financijskih potpora studentima koje će primati 20 studenata, od čega je 12 novo odobrenih potpora.

Čestitamo svim učenicima/ama i studentima/cama koji su ostvarili pravo na stipendije te im želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju.