Povijesna postrojba "Kostelska pištola-Keglevićeva straža Kostel" održala je u subotu, 17. veljače 2024., svoju godišnju izvještajnu skupštinu

Objavljeno Pon, 19/02/2024 - 12:04
kostelska pis

Povijesna postrojba "Kostelska pištola-Keglevićeva straža Kostel" održala je u subotu, 17. veljače 2024., svoju godišnju izvještajnu skupštinu u vatrogasnom domu DVD Pregrada.

Na sjednici skupštine jednoglasno je usvojeno izvješće o radu u prošloj godini te financijsko izvješće, a među važnijim aktivnostima provedenim u prošloj godini predsjednik udruge Milan Flegar istaknuo je organizaciju obljetničke manifestacije Kostelska uskrsna pištola koja je održana pod pokroviteljstvom Predsjednika RH te Ministarstva kulture i medija.

„Manifestacija je prošle godine okupila zaista veliki broj ljudi, a povodom 500. obljetnice izdana je i monografija „Prvih 500“, u kojoj je na tristotinjak stranica opisan običaj uskrsnog streljanja iz pištola. Mislim da smo zaista poslali jednu lijepu sliku iz našeg Kostela“, rekao je predsjednik Flegar.

„Čestitam udruzi koja radi na njegovanju tradicije i baštine te promociji Kostela i grada Pregrade diljem Lijepe Naše, a i šire“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligajj.

Uz brojne članove i goste koji su se odazvali skupštini, među okupljenima bili su i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar i direktorica TZP Srce Zagorja Karolina Hostić.

Novosti

Brzi pristup