Pregrada je domaćin sljedećeg kola Hrvatskog kuharskog kupa

U sklopu 49. manifestacije “Branje grojzdja” čiji je cilj njegovanje tradicionalnih običaja Hrvatskog zagorja vezanih uz berbu grožđa drugu godinu za redom održava se Kuharski kup Slavka Večerića.

I ovoga puta će u fokusu održavanja natjecanja Kupa biti prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude uz promociju hrvatskih proizvoda i lokalne tradicionalne kuhinje. Natjecatelji će ponovno dobiti priliku za afirmaciju, razmjenu novih znanja i iskustva u području gastronomije, a najbolje ujedno očekuju i novčane nagrade te nagrade sponzora Hrvatskog kuharskog saveza.

Sudjelovanjem na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa, najbolji pojedinci ostaju u fokusu kulinarskog izbornika te ostvaruju mogućnost ulaska u Hrvatsku kulinarsku reprezentaciju koja se svake godine predstavlja na prestižnim svjetskim kulinarskim natjecanjima kao što su poput Svjetski kulinarski kup, Kulinarska olimpijada, Bocuse d’Or, Global Chefs Challenge i sl.

Zadatak ovogodišnjeg natjecanja je pripremiti hladnu platu od svinjskog filea i čvaraka, toplo glavno jelo od purećih prsiju i vrganja te desert od buče (po izboru), krušaka i grožđa.

Natjecanje se održava dva dana, 27. i 28. rujna u Srednjoj školi Pregrada, a podjela kulinarskih radova te podjela nagrada najboljima, uz prigodni program, održat će se u subotu 28. rujna od 19 sati na Trgu dobre kaplice u Pregradi (ispred gradske knjižnice i muzeja).