Pregrada, uz Slavonski Brod, najsigurniji grad u Hrvatskoj

"Vlasnici nekretnina u istarskom Poreču imaju 32 puta više šansi da budu žrtve provale nego stanovnici Pregrade ili Slavonskog Broda", izvještava Jutarnji list. Prema analizi podataka o provalnim krađama u posljednjih pet godina, koja je napravljena na temelju baza podataka svih policijskih postaja, Pregrada se nalazi na vrhu ljestvice po najnižoj stopi provale, uz Slavonski Brod. Naime, u Pregradi se na svakih tisuću stanovnika dogodi 0,5 provala te je ta stopa 32 puta niža od one u Poreču.
"Drago mi je da je Pregrada najsigurniji grad u Republici Hrvatskoj. Dokaz je to da živimo u mirnoj sredini i nastojat ćemo to iskoristiti i kod promocije Pregrade kao ugodnog mjesta za život i poslovanje. Mislim da ponosna može biti i pregradska policijska postaja jer se, zahvaljujući njihovom radu, nalazimo ovako visoko u ovom istraživanju", istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.
Jutarnji list navodi da je prvi po broju provala s obzirom na broj stanovnika istarski Poreč, u kojem je prošle godine zabilježeno 549 provala, odnosno, njih 19,8 na tisuću stanovnika, što je čak 5,5 puta više od hrvatskog prosjeka.
Ova analiza samo je dio interaktivne mape Hrvatske koja će, kao prva te vrste, na jednom mjestu sadržavati relevantne informacije o požarima, poplavama i provalama u svakom od 128 gradova.