"Prestalo kucati veliko srce" Josip Stanjko

Dana 06.11.2017.g. prestalo je kucati veliko srce našeg dragog darivatelja krvi gospodina Josipa Stanjka iz Sopota 88, koji je na akciji darivanja krvi 09.10.2017.g. krv darovao 158-i puta.

Josip Stanjko rođen je 17.12.1958. godine, a u veliku obitelj dobrovoljnih davatelja stupio je sa 18 godina starosti, od kada kontinuirano i redovito pristupa akcijama dobrovoljnog davanja krvi, koje organizira Hrvatski crveni križ preko svojih gradskih društava , a u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. 
Za svoju humanost i nesebičnost, kao i značajni doprinos razvoju i animaciji dobrovoljnog davalaštva krvi u Gradu Pregrada, a posebno među mlađom populacijom, gospodinu Stanjku dodijeljena su SVA priznanja predviđena Pravilnikom o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa i to:
- Priznanje i značka za 10 puta darovanu krv,
- Priznanje i značka za 20 puta darovanu krv,
- Priznanje i značka za 30 puta darovanu krv,
- Priznanje i značka za 40 puta darovanu krv,
- Priznanje i značka za 50 puta darovanu krv,
- Priznanje i značka za 75 puta darovanu krv,
- Priznanje i značka za 100 puta darovanu krv.

Nadalje, gospodin Stanjko dobitnik je Državnog priznanja – Odličje Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, kojeg mu je 2003. godine dodijelio predsjednik Republike Hrvatske.
U 2016. gospodin Stanjko ostvario je jubilarno 150 davanje krvi, za koje mu je priznanje Hrvatskog Crvenog križa uručio župan Krapinsko – zagorske županije, povodom dana Darivatelja krvi 25. listopada, na upriličenoj svečanoj podjeli priznanja u Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.

Na prijedlog GDCK Pregrada Grad Pregrada dodijelio je gospodinu Stanjku javno priznanje povodom obilježavanja Dana Grada 23.4.2017. g. – Plaketu Grada Pregrade za osobite uspjehe i zasluge.

"Dragi Josipe, zahvaljujemo Ti na velikoj plemenitosti i humanosti koja je krasila tvoj život i kojom si spasio mnoge živote i vratio osmjeh na lice mnogim obiteljima. Tvoj dragi lik ostat će zauvijek u našim srcima, a Tvoja dobrota neka bude nagrađena u rajskim visinama.": GDCK Pregrada

Ispraćaj našeg dragog darivatelja bit će 08.11.2017.g. u 15.30 sati na gradskom groblju u Pregradi.