Prijavite se za treće izdanje festivala “Vinske popevke i napitnice” u sklopu manifestacije "Branja grojzdja”

Kulturno umjetničko društvo Pregrada raspisalo je natječaj za treće izdanje festivala „Vinske popevke i napitnice”, koji će se održati 27. rujna 2019. na Trgu Gospe Kunagorske u Pregradi, u sklopu manifestacije „Branje grojzdja”. Na natječaj se mogu prijaviti već izvođene, ali i nove skladbe, koje mogu biti popularne, tradicijske i etno, uz uvjet da su u duhu kajkavskog govornog područja te spominju vino, trsje i klet.

Skladbe mogu izvoditi skupine kao a capella, solisti uz glazbenu pratnju na instrumentima koji su se udomaćili u izvedbama skladbi kajkavskog govornog područja, a etno skladbe mogu imati već pratnju tradicijskih glazbala vezanih za kajkavsko govorno područje. Stručni sud u svakoj će kategoriji (nove i već izvođene) izabrati po tri najbolje skladbe, a jedna skladba bit će nagrađena nagradom publike.

Prijavu izvođene ili nove skladbe s podacima autora i osobe koja je napravila obradu te podacima izvođača, potrebno je poslati do 31. srpnja 2019. na adresu: Kulturno umjetničko društvo Pregrada, s naznakom za “Vinske popevke i napitnice”, 49218 Pregrada, Pod Lenartom 1, ili na e-mail: kud.pregrada81@gmail.com. Za prijavu nove skladbe također je potrebno poslati tekst i note ili snimku prijavljenje skladbe, a na natječaj se može poslati i više od jedne skladbe.