Puštanjem balona s Trga Gospe Kunagorske otvoren Dječji tjedan u Pregradi

Objavljeno Pon, 03/10/2022 - 13:12
Dječji tjedan

Prvog tjedna u mjesecu listopadu svake se godine obilježava Dječji tjedan. Ova manifestacija s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici u Pregradi je otvorena puštanjem balona s Trga Gospe Kunagorske u ponedjeljak, 3. listopada.

Balone su pustili članovi Dječjeg gradskog vijeća, učenici OŠ Janka Leskovara te polaznici DV Naša radost zajedno s voditeljicom Dječjeg gradskog vijeća Jasnom Vnuk te odgojiteljicama i odgojiteljem, a otvorenju Dječjeg tjedna prisustvovali su i pročelnik UO za financije i gospodarstvo Grada Pregrade Krunoslav Golub, referentica za opće poslove i društvene djelatnosti Nikolina Šoštarić Tkalec i savjetnica za društvene djelatnosti i odnose s javnošću Petra Vdović.

Na zgradi Gradske uprave vijori i zastava Dječjeg gradskog vijeća, a tijekom cijelog tjedna u Pregradi će se odvijati brojne aktivnosti primjerene djeci pod sloganom „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!“ Već danas u Gradskoj knjižnici Pregrada održat će se predavanje o utjecaju mobitela i tableta na dječji razvoj.

Sutra se u školi i u vrtiću organiziraju zanimljive igre, a u srijedu je planiran dječji disko i susret Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom i predsjednicom Savjeta mladih Grada Pregrade.

U četvrtak će se Dječja gradonačelnica Ela Čuček susresti sa županom KZŽ i drugim dječjim (grado)načelnicima/ama u Svetom Križu Začretju, a poslijepodne je u galeriji Muzeja grada Pregrade planirana likovna radionica oslikavanja kišobrana s Majom Vukinom Bogović.

Dječji tjedan završava u petak susretom dječjih gradskih vijećnika s djecom u Dječjem vrtiću Naša radost.

Novosti

Brzi pristup