Srijeda na Branju grojzdja

Program 49. Branja grojzdja nastavlja se sutra na igralištu NK Pregrada. Po prvi puta na Branju grojzdja održava se kup za zagiće "Trsek" na kojem NK Pregrada ugošćuju NK Stražu, NK Toplice i NK Rudar DZ. Događanje počinje u 15 sati, a turnir otvaraju pregradski zagići u 15.45 h.  Dođite sutra na igralište NK Pregrada i podržite naše male nogometaše!

Na radost najmlađih sutra je na rasporedu igrano – lutkarska predstava za djecu „Čudak Šumek“, koju organiziraju Društvo Naša djeca Pregrada i OŠ Janka Leskovara. Ova ekološka i inspirativna predstava govori o Čudaku Šumeku i o legendi nastaloj u mjestu Vrlingrad. Šumek se navodno nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. Ljudi vole hrabrije od sebe nazivati čudnima, a drugačije od sebe neobičnima. Zašto je Čudek pobjegao iz grada i što mu se dogodilo doznajte u ovoj predstavi koja će se moći pogledati u 17 sati u osnovnoj školi.

U 19 sati u Galeriji Muzeja grada Pregrade Udruga pčelara Medeni obilježava 20 godina postojanja kroz prezentaciju dugogodišnjeg rada.