Subota na Branju grojzdja

Subotnji program manifestacije "Branje grojzdja" započinje već u 9 sati na Kunagori gdje LD Kuna tijekom cijelog dana organizira streljačku disciplinu gađanja glinenih golubova.

U 10 sati u OŠ Janka Leskovara kreće brzopotezni šahovski turnir za seniore te šahovski turnir za mlade „Najmlajši grozd“ u organizaciji Šahovskog kluba, a od 14 sati u Ulici Stjepana Radića možete pogledati izložbu oldtimera. Nakon toga, u 15 sati Savjet mladih organizira Moto-alku. Ova zabavna i zanimljiva igra nastala je po uzoru na Sinjsku alku, ali se umjesto na konjima, osobe natječe u svojim limenim ljubimcima.

Na nogometnom igralištu NK Pregrada od 18 sati nastavlja se Kup mjesnih odbora, a od 19 sati održava se Kuharski kup Slavka Večerića, odnosno podjela kulinarskih radova te podjela nagrada najboljima, uz prigodni program. I ovoga puta će u fokusu održavanja natjecanja Kupa biti prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude uz promociju hrvatskih proizvoda i lokalne tradicionalne kuhinje. Natjecatelji će ponovno dobiti priliku za afirmaciju, razmjenu novih znanja i iskustva u području gastronomije, a najbolje ujedno očekuju i novčane nagrade te nagrade sponzora Hrvatskog kuharskog saveza.

Kao i prethodna dva dana, večer je rezervirana za glazbu. Tako vas od 20 sati pod šatorom Terenac zabavlja grupa Foršuss, a na Trgu Gospe Kunagorske možete uživati uz Kraljeve Zagorja i F band do 23 sata, kada na pozornicu stiže grupa Vigor.  Za sve koji vole alternativniju glazbu, u dvorištu Kantoci održava se Street GIG uz Leftoverse i Man on the Moof.

Tijekom cijelog dana kod PZ Pregračanke moći će se pogledati izložba malih životinja u organizaciji Udruge uzgajatelja malih životinja, a od 18 do 22 sata na Trgu Gospe Kunagorske održava se tradicijski sajam.