Susret gradonačelnika s učenicima polaznicima predmeta Škola i zajednica

Objavljeno Sri, 22/03/2023 - 16:36
Škola i zajednica

Gradonačelnik Marko Vešligaj ugostio je u utorak, 21. ožujka u gradskoj vijećnici učenike polaznike predmeta Škola i zajednica iz Srednje škole Pregrada.

Predmet Škola i zajednica (ŠiZ), napravljen je po uzoru na građanski odgoj i obrazovanje, a osim u Krapinsko-zagorskoj županiji, provodi se u Gradu Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji. To je jednogodišnji fakultativni predmet na kojem učenici biraju jednu problemsku temu s kojom se susreću te o njoj raspravljaju i pokušavaju doći do rješenja.

Učenici su gradonačelniku predstavili projekt „kunGO staza“, kojim žele usrećiti vrtićku djecu i građane te ujedno uljepšati okolinu oko Srednje škole Pregrade, na način da se ukrasi staza oko škole te se postave klupe i koševi za smeće.

Predmet sluša devetero učenika od kojih je njih sedmero polaznika medicinskog smjera, dok su dvije učenice u prirodoslovnoj gimnaziji. Tijekom prvog polugodišta učenici su proveli brojne aktivnosti gdje su otkrivali probleme u svojoj okolini koje bi trebalo riješiti. Također su proveli anketu o mentalnom zdravlju mladih u školi, posjetili su Varaždin i sudjelovali na EYE konferenciji, susreli su se s ravnateljicom Vilmicom Kapac te su prikupljali ideje za Dan škole i obilježavanje 25. godišnjice Srednje škole Pregrada. U ovom polugodištu susreli su se s polaznicima Dječjeg vrtića Naša radost kako bi prikupili ideje djece za uređenje kunGO staze.

Projekt je podržao i Grad Pregrada u iznosu od 500,00 eura, a gradonačelnik je istaknuo kako je ovaj predmet dobar način da se mladi involviraju u društvu. Također je predstavio učenicima djelokrug rada Grada Pregrade te politike za mlade, s naglaskom na poticanje njihove participacije u društvu.

Novosti

Brzi pristup