Svečano otvoreno igralište u Stipernici

U Stipernici je u nedjelju 11. srpnja 2016. godine svečano otvoreno novo igralište pokraj područne škole. Program otvorenja počeo je Svetom misom u župnoj crkvi BDM u Marincima gdje je ujedno proslavljeno i župno proštenje te se zatim preselio kod PŠ Stipernica na novosagrađeno igralište. Okupljene je pozdravila Sanja Petek, predsjednica kuburaškog društva “Sloga“ iz Stipernice, a prisutnima su se obratili predsjednik Mjesnog odbora Stipernica Branko Ivanjko i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj dok je igralište svečano otvorila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. Prisustvovali su još i predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Šorša i ravnateljica OŠ Janka Leskovara Zdravka Žiger Žgela.

Igralište je sagrađeno uz pomoć projekta koji je Grad Pregrada financirao zajedno sa Županijom i Ministarstvom regionalnog razvoja na čelu sa tadašnjim ministrom Brankom Grčićem. U izgradnju igrališta investirano je 301.422,50 kuna dok ukupna investicija u PŠ Stipernicu iznosi 3.454.169,00 kuna.

Gradonačelnik je pozvao domaćine da sada oforme nogometnu ekipu za nadolazeći turnir mjesnih odbora koji će se održati u sklopu Branja grojzdja.

Igralište je, uz domaćeg župnika, vlč. Dragutina Gerecija, blagoslovio vlč. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupsko bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Događaj je uveličala limena glazba iz Slovenije, a svojim gromoglasnim pucnjevima blagoslov igrališta proslavili su kuburaši iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije.