Treća glazbena olimpijada u Pregradi

U Osnovnoj školi Janka Leskovara Pregrada u subotu 25. siječnja 2020. s početkom u 15.15 sati održat će se 3. glazbena olimpijada, osmišljena kao poticaj djeci i mladima na glazbeno obrazovanje i kreativno umjetničko izražavanje. Treću glazbenu olimpijadu u Hrvatskoj organizira OŠ Janka Leskovara u Pregradi i profesorica Suzana Goldin iz Glazbene škole I. M. Ronjgova iz Pule, ujedno stručna suradnica i članica organizacijskog odbora hrvatske i međunarodne olimpijade. Pobjednici hrvatske olimpijade zajedno s mentorom putuju na 5. međunarodnu glazbenu olimpijadu u organizaciji Europske udruge glazbenih pedagoga koja će se održati od 22. do 25.4.2020. na Cipru.

Samo natjecanje provest će se u školi i sastoji se od slušnog testa (slušanje glazbe uz teorijska pitanja o glazbenom djelu), pjevanja/sviranja meloritamskog primjera te izvođenja vlastite kompozicije i kompozicije poznatog skladatelja.

Ciljevi olimpijade su: učvrstiti položaj glazbenog obrazovanja kao odgojno-obrazovnog predmeta u nacionalnom kurikulumu, motivirati te ponuditi glazbeno-talentiranim učenicima mogućnosti za umjetničkim samoizražavanjem i stvaralaštvom na nacionalnoj i međunarodnoj razini, suradnja osnovnih i srednjih općeobrazovnih škola s glazbenim školama.

Pozivamo vas da dođete na koncert, podržite mlade glazbenike i uživate u njihovim izvedbama!

Prilozi

PrilogVeličina
Image icon plakat 2.png971.68 KB