Treći vikend Božića u Pregradi

I ovog vikenda nastavljaju se događanja u sklopu programa „Božić u Pregradi“

Na Trgu Gospe Kunagorske Forum mladih SDP-a Pregrada sutra od 9 do 12 sati organizira humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga pod nazivom „Božić za sve“. U humanitarnoj akciji prikupljaju se kućanske potrepštine, od namirnica (ulje, šećer, sol, brašno...) do higijenskih proizvoda za obitelji slabijeg imovinskog stanja na području Pregrade.

Od 10 do 13 sati u Gradskoj knjižnici održava se predblagdansko druženje knjižnice i Plesnog studija DIV, a u popodnevnim satima održava se prigodni adventski program na Vinagori, uz koncert pjevačkog zbora Đuro Prejac iz Desinića „Pozdrav Mariji“.

Treće adventske nedjelje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pregradi nakon sv. Mise u 18 sati održat će se koncert adventskih pjesama u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Pregrada i Župe Pregrada, na kojem će nastupiti gosti iz Dugog Sela: Pučki zbor župe Uzvišenja sv. Križa, Zbor mladih župe Uzvišenja sv. Križa i Vokalni ansambl Duga.

Po završetku koncerta upalit ćemo treću adventsku svijeću na Trgu Gospe Kunagorske, nakon čega se, kao i svake nedjelje, održava prigodno druženje i čašćenje.