Učenici srednje škole Pregrada osvojili 1. mjesto na državnom Ekološkom kvizu

U hotelu „Matija Gubec“ u Stubičkim Toplicama od 15. do 17. travnja 2016. godine održano je svehrvatsko natjecanje Ekološki kviz "Lijepa naša" na kojem se natjecalo 35 osnovnih i 17 srednjih škola s područja Hrvatske, te hrvatske škole iz Vojvodine i Bosne i Hercegovine. Nakon pismenih ispita i predstavljanja projekata, po pet najboljih ekipa osnovnih i srednjih škola, sudjelovalo je u kvizu na kojem je svaka ekipa odgovarala na pet pitanja iz područja prirode, biologije, kemije, geografije, opće ekološke i zdravstvene kulture.
U kategoriji srednjih škola prvo je mjesto osvojila Srednja škola Pregrada, druga je bila Gimnazija Nova Gradiška, a treće mjesto zauzela je Prirodoslovna i grafička škola iz Rijeke.
Srednju školu Pregrada predstavljali su učenici: Leonardo Biruš, 1. a, Ema Barić, 2. a, Bruna Horvat, 3. a i Marko Ilić, 4. a, u pratnji mentorice Irene Kolar Horvat. 
U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Zapruđe iz Zagreba, druga je bila Osnovna škola Vugrovec – Kašina, a treće su mjesto podijelile Osnovne škole "prof. Filipa Lukasa" iz Kaštela Starog i "Ljudevita Gaja" iz Zaprešića. Najbolje plasirana osnovna škola iz Krapinsko-zagorske županije bila je OŠ Zlatar Bistrica na petom mjestu.
Čestitamo učenicima srednje škole Pregrada na postignutom uspjehu!