U Cigrovcu izgrađeno sportsko igralište

Bogatim sportsko-rekreativnim i zabavnim programom u organizaciji Mjesnog odbora Cigrovec i Grada Pregrade u nedjelju 5. svibnja 2019. otvoreno je sportsko igralište u Cigrovcu.

Naime, s ciljem revitalizacije društvenog života na području tog mjesnog odbora, Grad je još 2014. godine kupio zemljište na području Cigrovca te je aktivizmom i entuzijazmom brojnih mještana na jednom od najvećih naselja na području grada, koje prije nije imalo nikakav prostor za društvene aktivnosti, 2017. godine izgrađeno mini-nogometno igralište i društveni prostor (montažna kućice s pripadajućim sanitarnim čvorom) kod Strabića, a ove godine i igralište za nogomet i košarku. Vrijednost cjelokupne investicije iznosi 450 tisuća kuna.  Dio sredstava u iznosu od 96.673,80 kuna Grad Pregrada ostvario je prijavom projekta na javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a ostatak je financiran iz gradskog proračuna. Radovi izgradnje igrališta započeli su krajem listopada prošle godine, a izvođači radova bili su Kunagora zanatska zadruga te Autoprijevoz, građevinska mehanizacija i trgovina, vl. Darko Zagvozda.

Obraćajući se građanima, gradonačelnik Marko Vešligaj istaknuo je da su izgradnjom ovog igrališta stanovnici Cigrovca dobili uvjete i prostor na kojem će moći kvalitetno i sigurno razvijati svoje društvene i sportske vještine i sposobnosti. „Zahvaljujem članovima Vijeća MO Cigrovec koji su se trudili kako bi se ovaj projekt čim prije realizirao. Nadam se da će igralište biti u punoj funkciji te da će mladi ljudi sa zadovoljstvom ovdje provoditi svoje slobodno vrijeme“, rekao je gradonačelnik Vešligaj te dodao da Grad Pregrada kontinuirano ulaže u djecu i sport. Tako su u gradskom proračunu osigurana sredstva za zamjenu parketa u sportskoj dvorani osnovne škole, nastavlja se proces otkupa zemljišta za izgradnju pomoćnog igrališta za nogometaše i nogometašice, a u pripremi je i potpuna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Pregradi – Kunaparka. Također, prošle je godine na području MO Cigrovec asfaltirana nerazvrstana cesta Petrovina-Menjački u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, za koji je projektnu dokumentaciju sufinancirala Krapinsko-zagorska županija.

Otvorenju sportskog igrališta prisustvovao je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je sa sobom donio lopte kao poklon MO Cigrovec, a odigrana je utakmica između mladih iz Cigrovca te gradonačelnikove ekipe koju su činili pročelnik Krunoslav Golub, gradski vijećnici Mladen Burić, Željko Kamenski, Danijel Petek te golman Nikola Gajšak.