U galeriji Muzeja grada Pregrade otvorena izložba slika Josipa Jože Kolara

Veliko zanimanje Pregračana i Pregračanki pobudilo je jučer otvorenje prve samostalne izložbe slika Josipa Jože Kolara u galeriji Muzeja grada Pregrade.

U svijet umjetnosti posjetitelje su uveli mlada glazbenica Katarina Gregorin na violini te pjesnik Tomica Kolar, a izložbu je otvorio ravnatelj Muzeja grada Pregrade Davor Špoljar. Nazočne uzvanike, među kojima su bili i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić, pozdravio je i sam slikar Joža Kolar, koji je pritom zahvalio svima na pomoći oko realizacije postavljanja ove izložbe.

Josip Joža Kolar rođen je 1966. godine u Pregradi te ovdje živi i radi. Slikanjem se bavi više od 30 godina. Ovaj samozatajni slikar dosad je izlagao na nizu zajedničkih izložbi s drugim umjetnicima, no ovo mu je prva samostalna izložba. Jožine slike su fluidne, sljubljuju emociju i ekspresiju, a upravo tako su i nastajale. Trenuci promišljanja i trenuci osjećaja pretočeni su bojama na platno. O Jožinim slikama vrlo lijepo se izražavaju i njegovi kolege slikari, pa je tako lijepe riječi akademske slikarice Anđele Zanki pročitala ravnateljica knjižnice Draženka Gretić, dok je o prijateljstvu s Jožom progovorio Tomica Kolar.

„Muzej grada Pregrade osobito cijeni i podržava rad domaćih umjetnika pa mi je veliko zadovoljstvo što je Jožina prva samostalna izložba održana u našoj galeriji. Ovom prigodom pozivam sve one koji stvaraju da nam se obrate. Vrata naše galerije uvijek su vam otvorena“, istaknuo je na otvorenju ravnatelj muzeja Davor Špoljar. Po završetku izložbe održan je domjenak u Gradskoj knjižnici koji je pripremila Udruga kostelskih žena. Izložba ostaje otvorena do 8. studenoga.