U Muzeju grada Pregrade provedena Edukativna muzejska akcija

U Muzeju Zlatko Dragutin Tudjina u utorak 7. svibnja 2019. u sklopu 24. Edukativne muzejske akcije održana su predavanja za djecu i odrasle.

Učenici 5.c razreda OŠ Janka Leskovara učili su o ljekarništvu, obitelji Thierry i počecima hrvatske farmaceutske industrije u Ljekarničkoj zbirci Thierry, a zatim su posjetili Ljekarnu Pregrada s očuvanim izvornim namještajem koji je i danas u upotrebi te su u laboratoriju isprobali čaj od ljekovitih biljaka, kao što su menta, lipa, bazga, borovica i šipak. Učenici su zatim različite vrste čajeva pakirali u papirnate vrećice koje su potom izvagali i izradili deklaracije te su ih ponijeli sa sobom.  U večernjim satima magistra farmacije Ljiljana Vučilovski održala je predavanje pod nazivom "Prehrana, zdravlje i vitamin D". Za vrijeme predavanja, djelatnice i volonterke GDCK Pregrada mjerile su tlak, šećer i kolesterol u krvi svim zainteresiranima povodom Međunarodnog dana Crvenog križa 8. svibnja i Tjedna Crvenog križa. Nakon predavanja uslijedila je diskusija i neformalno druženje u Gradskoj knjižnici.

Program je organizirao Muzej grada Pregrade u suradnji s Ljekarnama Vodolšak d.o.o., Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada i Gradskom knjižnicom Pregrada.