U Pregradi započeo dvodnevni međunarodni sastanak partnera na projektu "Volunteering Cities"

U Pregradi se danas i sutra, 10. i 11. listopada 2019.  održava međunarodni sastanak koji organizira Grad Pregrada kao partner na projektu “Volunteering Cities Transfer Network”, u sklopu URBACT III Programa 2014. – 2020. Osim Pregrade, sudjeluju partneri iz sedam zemalja – Arcos de Valdevez iz Portugala, Altea iz Španjolske, Altena iz Njemačke, Athy iz Irske, Radlin iz Poljske, Capizzi iz Italije i Athienou, glavni partner – nositelj projekta iz Cipra.

U Gradskoj vijećnici okupili su se jutros članovi ULG Grada Pregrade koji su zajedno s gradonačelnikom Markom Vešligajem, zamjenicom gradonačelnika Gordanom Križanec Ružić, predsjednicom Gradskog vijeća Grada Pregrade Tajanom Broz te drugim službenicima i službenicama Grada Pregrade dočekali goste i predstavili im Pregradu. Inače, međunarodni sastanci na projektu  održavaju se svaka tri mjeseca u drugom gradu partneru, gdje se razmjenjuju znanja, iskustva i vještine.

Gradonačelnik Marko Vešligaj istaknuo je kako mu je drago što je Pregrada jedan od domaćina međunarodnog sastanka zbog važnosti koje projekt ima. „U projekt su uključene sve naše škole, prenosit će se dobra iskustva koje mi imamo i koje imaju partneri iz ovih sedam zemalja, a kompletni troškovi su financirani iz EU fondova. Jedino kroz nekakvu razmjenu iskustva možete doći do nekakvih opipljivih rezultata, koje imamo na području obrazovanja, socijalne politike, rada s mladima, politike prema osobama treće životne dobi i ovaj projekt je dokaz toga“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Tijekom današnjeg dana, sudionici projekta napravili su analizu svojih planova prijenosa dobre prakse, dok će sutra članovi Urbact lokalne grupe Grada Pregrade predstaviti što se u Pregradi radi vezano za volonterstvo, međugeneracijsku solidarnost, participaciju građana u životu zajednice te sudjelovanje lokalnih poduzetnika u rješavanju socijalnih problema na području grada Pregrade.