Uoči blagdana Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće na svim gradskim grobljima

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u srijedu, 30. listopada 2019. gradonačelnik Marko Vešligaj te njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić položili su vijence i zapalili svijeće na gradskim grobljima.

Za poginule hrvatske branitelje svijeće su zajedno zapalili predstavnici Grada Pregrade, HVIDRA-e Krapinsko-zagorske županije, Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, Ministarstva unutarnjih poslova i Udruge hrvatskih branitelja Pregrada na gradskom groblju u Pregradi i Stipernici te ispred spomenika žrtava Domovinskog rata i kapelice na gradskom groblju u Pregradi te ispred križa na groblju u Stipernici.

Zajedno s članovima Udruge hrvatskih branitelja Pregrada gradonačelnik i zamjenica zapalili su svijeće i položili cvijeće ispred spomen obilježja žrtvama fašizma na groblju u Pregradi, a predstavnicima mjesnih odbora ispred spomenika žrtava fašizma u Marincima, nadgrobnog spomenika narodnog heroja Josipa Jutriše Janka na Vinagori te ispred križeva na groblju u Kostelu, Vinagori i Stipernici.