Uoči blagdana Svih svetih svečano položeni vijenci i zapaljene svijeće na svim gradskim grobljima

U povodu obilježavanja dana Svih svetih i Dušnog dana, u utorak 30. listopada i u srijedu 31. listopada 2018. godine gradonačelnik Marko Vešligaj, zamjenica Gordana Križanec Ružić te pročelnica Ksenija Ogrizek položili su vijence i zapalili svijeće na gradskim grobljima.

Za poginule hrvatske branitelje svijeće su zajedno zapalili predstavnici Grada Pregrade, HVIDRA-e Krapinsko-zagorske županije, Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, Ministarstva unutarnjih poslova i Udruge hrvatskih branitelja Pregrada na gradskom groblju u Pregradi i Stipernici te ispred spomenika žrtava Domovinskog rata na gradskom groblju u Pregradi i ispred križa na groblju u Stipernici.

Zajedno s članovima vijeća mjesnih odbora predstavnici Grada Pregrade svijeće su upalili i ispred spomen obilježja žrtvama fašizma na groblju u Pregradi, kao i ispred spomenika žrtava fašizma u Marincima, nadgrobnog spomenika narodnog heroja Josipa Jutriše Janka na Vinagori te ispred križeva na groblju u Kostelu, Vinagori i Stipernici.