Upaljena druga adventska svijeća

Program „Božić u Pregradi“ nastavljen je i ovog vikenda. Nakon euharistijskog klanjanja i svete mise, započeo je jubilarni peti Dječji recital „Nikoli na dar“, na kojem su pročitane pjesme šestero malih pjesnika, posvećene najdražem dječjem svecu, a pjesnici su za svoj trud i nagrađeni. Mališane koji su ispunili crkvu Majke Božje Vinagorske, najviše je obradovao dolazak sv. Nikole, koji im je uručio poklone. Na terasi je potom organizirano druženje uz kuhano vino i čaj, dok je za djecu organiziran prigodan program u samostanu.

U nedjelju nakon svete mise održana je podjela poklona za blagdan sv. Nikole u župnoj crkvi u Marincima, a potom je gradonačelnik Marko Vešligaj posjetio i dom za starije u Marincima gdje je štićenicima također podijelio poklone. U večernjim satima na Trgu Gospe Kunagorske upaljena je druga svijeća na adventskom vijencu, nakon čega je uslijedilo prigodno druženje uz čaj i kuhano vino te kolače i kobasice u organizaciji LD Kuna Pregrada.

Do kraja adventa dijele nas još dvije nedjelje, a svi ste pozvani da se pridružite prigodnom programu i paljenju svijeća narednih vikenda.