Uređeno parkiralište i okoliš oko Doma zdravlja u Pregradi

U Domu zdravlja u Pregradi predstavljena je danas investicija kojom je uređen okoliš oko samog Doma zdravlja, odnosno parkiralište i rasvjeta. Radi se o investiciji vrijednoj oko 220 tisuća kuna, u što je Grad Pregrada uložio 50 tisuća kuna, a izvođač radova bila je Niskogradnja Pregrada.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan izrazila je svoje zadovoljstvo investicijom s obzirom da u Pregradi postoji velika ispostava s četiri tima obiteljske medicine, tri tima dentalne medicine, medicinskim laboratorijem, timom ginekologije i patronažom, a dosadašnji uvjeti nisu zadovoljavali potrebe za parkingom djelatnika i pacijenata.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj istaknuo je kako je izuzetno bitno da infrastruktura oko Doma zdravlja bude adekvatna. „Ovaj objekt napravljen je 1985., stoga u idućim godinama planiramo realizirati nove investicije, možda i otvoriti neku novu ordinaciju koja je potrebna u Pregradi, poput pedijatrije, za što mi se javlja dosta roditelja. To je nešto na čemu treba poraditi i spremni smo se iz Grada uključiti svojim financijskim sredstvima“, rekao je gradonačelnik Vešligaj.

U Pregradi je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom najavio kako već iduće godine slijede nove investicije u Domu zdravlja u Pregradi. „Promijenit ćemo dio stolarije, rasvjetu i plafone. Ako će se otvoriti EU natječaji na koje bismo mogli prijaviti kompletnu obnovu ovog doma zdravlja, napravit ćemo tako, a ako ne, ići ćemo korak po korak prema prioritetima. Ujedno bih zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na području Krapinsko – zagorske županije na velikom doprinosu zdravstvu, na njihovom profesionalizmu, obučenosti i pažnji koju posvećuju pacijentima“, rekao je župan Kolar.