Večer Brazila u Pregradi

U četvrtak 29.12. Grad Pregrada, Gradska knjižnica i Turistička zajednica grada Pregrade pripremaju posebnu novogodišnju poslasticu za sve istinske ljubitelje glazbe!
U Grad nam naime dolaze 2 izuzetna gitarista: Patrick Blancos i Gustavo Fofao su 2 dobra prijatelja i glazbenika iz Brazila. Obojica imaju vlastite karijere, ali uživaju u zajedničkom izvođenju blues, folk, jazz i brazilske glazbe. Upoznali su se na "Cifraclubu", jednoj od najvećih glazbenih web stranica na svijetu, a sada su nakon sviranja po cijelom Brazilu na turneji po Hrvatskoj!
Patrick dolazi iz malog grada Jardima u Brazilu iz kojeg se 2006. godine odselio u Belo Horizonte gdje je diplomirao gitaru na "Pro music school". Na njega su utjecali glazbenici brazilske pop i jazz glazbe, a uzori su mu Amos Lee, Jamie Cullum, Djavan i Tom Jobim.
Gustavo je odrastao u Belo Horizonteu gdje je počeo svirati gitaru kao dijete, a 2011. godine upisao je glazbenu akademiju. Napisao je mnoge instrumentalne skladbe, a na njega su utjecali glazbenici blues, folk i country glazbe, te imena kao što su Andy Mckee, Tommy Emmanuel i Eric Clapton.
Uz njihov koncert u Gradskoj galeriji koji će početi u 18 sati moći ćete razgledati izložbu fotografija ozbiljnog putoholičara iz Zlatara, gospodina Zvonimira Puklina, koji je proputovao Brazil, Peru i Kolumbiju. Da bi večer potpuno odisala Brazilom potrudit će se Gradska kavana te nam pripremiti šarene brazilske koktele!
Dođite nam, proslavimo novu 2017. godinu na brazilski način!